Tarta budyniowa ze świeżymi owocami 🍓🍍🍇
Najpierw robimy kruche ciasto:
1szkl mąki
1/2 szkl cukru pudru
1/2 kostki masła
1 żółtko
Wszystkie składniki zagniatamy aż ciasto będzie jednolitą kulą
Tortownicę o średnicy 24 cm smarujemy masłem i posypujemy mąką. Ciasto równomiernie rozprowadzamy w tortownicy.
Uwaga! Nie trzeba ciasta trzymać w lodówce ani nakłuwać, będzie idealne po upieczeniu.
Pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Dwa budynie rozprowadzamy w 1/s szkl mleka, 1,5 szkl mleka gotujemy.
Kiedy mleko jest bardzo gorące wlewamy to z budyniem, ja dodaję jeszcze 2 łyżki cukru pudru i cały czas mieszamy na wolnym ogniu aż będzie gęsta masa.
Gotową masę wykładamy na ciasto i dekorujemy świeżymi owocami.
Smakuje pycha ♥️, więc z czystym sumieniem życzę smacznego☀️